Alle NieuwsEUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 3: KAA GENT – KV OOSTENDE 2 – 1

EUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 3: KAA GENT – KV OOSTENDE 2 – 1

Wedstrijdverslag

Bij de kustboys raakte Hendry niet wedstrijdfit en werd vervangen door de jonge Duitser Jäkel.  De eerste kans was voor de thuisploeg maar Yaremchuk werd in laatste instantie door Tanghe afgeblokt. Het eerste echte Gentse gevaar leidde onmiddellijk tot de openingstreffer.  Castro-Montes vond Yaremchuk en die knalde de bal overhoeks voorbij een kansloze Hubert (1-0). De bezoekers reageerden via een ongevaarlijk puntertje van Vandendriessche en een gevaarlijke voorzet van Hjulsager waar Kvasina net niet bij kon.  De thuisploeg was het gevaarlijkst maar Yaremchuk vertikte het om de wedstrijd voor de rust reeds in een definitieve plooi te leggen

Tijdens de rust greep Blessin in en bracht Boonen op de mat ten nadele van Tanghe. De bezoekers namen het initiatief maar het  was de thuisploeg dat als eerste gevaarlijk was. Hubert kende heel wat last met een lage trap van Bezus. De thuisploeg diepte de voorsprong verder uit wanneer ex-KVO’er Godeau een voorzet van Odjidja voorbij Hubert kopte (2-0) De bezoekers reageerden  vrijwel onmiddellijk.  Bolat miskeek zich op een voorzet van Sakala. Hjulsager trapte de rebound hard in het dak van het doel (2-1). Kort na de aansluitingstreffer dribbelde de ingevallen Boonen zich voorbij een aantal verdedigers maar zijn poging eindigde in het zijnet. Aan de overkant knalde Odjidja pal in de handen van Hubert. De kustboys drukten de Gentenaars terug maar het Oostends overwicht resulteerde niet in een verdiende gelijkmaker.

Scheidsrechter:
Dhr. Laforge

Doelpunten:
13′ 1-0 (Yaremchuk) , 58′ 2-0 (Godeau), 62′ 2-1 (Hjulsager)

Gele kaarten:
24′ Ngadeu-Ngadjui, 42′ D’Haese, 72′ D’Arpino, 79′ Gueye