Alle NieuwsNIEUWE SPELER: ALESSANDRO ALBANESE

NIEUWE SPELER: ALESSANDRO ALBANESE

De tweede wintertransfer van KV Oostende is een feit: de 20-jarige flankaanvaller Alessandro Albanese komt over van Waasland Beveren en tekent t/m 2025.

Alessandro Albanese is een Luikenaar met Italiaanse roots. Hij werd als jeugdspelertje door Standard opgepikt bij het lokale Herstal. Als 14-jarige vertrok hij echter al naar FC Porto om daar z’n jeugdopleiding verder te zetten. Hij bleef echter één seizoen bij Porto en van daaruit ging het naar het Duitse Hoffenheim. Daar speelde hij t/m de U19 tot Eintracht Frankfurt hem oppikte. In 2020 belandde hij dan toch weer in z’n geboorteland België toen hij tekende bij Waasland Beveren. Bij de Waaslanders liet hij zich al snel opmerken als vinnige, technische speler. Hij scoorde tegen KV Oostende in de met 2-0 verloren wedstrijd op de Freethiel. Dit seizoen trad hij aan met Waasland Beveren in 1B alvorens nu dus bij KVO te belanden.

Gauthier Ganaye: Alessandro is een speler die perfect past in onze filosofie: jong, gretig en nog enorm veel progressiemarge. Bovendien is hij een jonge Belg, wat altijd mooi meegenomen is. Door omstandigheden speelde hij de laatste paar maanden minder bij Waasland Beveren maar dat staat los van de kwaliteiten die hij heeft. Dat hebben we al gezien toen we vorig seizoen tegen Waasland Beveren speelden. We zaten tot nu toe ook met een relatief smalle kern – onder andere door blessures – dus we wilden onze kern wat breder maken. Alessandro heeft de kwaliteiten om een bepaald spelbeeld te doen kantelen. Hij kan energie en acties brengen.
De bedoeling was dat hij meteen aansloot op winterstage in Spanje. Dat was dé ideale manier voor hem om meteen kennis te maken met iedereen en zich onze spelstijl eigen te maken. Die stage gaat nu niet door maar goed, ook op de Schorre zal hij zich snel integreren want hij is zeer polyvalent en kan zowat op alle aanvallende posities spelen.”


Albanese met Waasland Beveren, in duel tegen Robbie D’Haese

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL