Alle NieuwsOEFENMATCH: KVO – RWDM 2-0

OEFENMATCH: KVO – RWDM 2-0

Omdat de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem niet doorging wegens te veel coronagevallen bij de thuisploeg zocht Alexander Blessin in allerijl nog een sparringpartner. Die werd gevonden in RWD Molenbeek uit 1B. KVO versloeg de Brusselaars op de Schorre met 2-0 na een bevredigende pot voetbal.

De Kustboys begonnen gretig aan de partij en dwongen al meteen een resem hoekschoppen af. In de tweede minuut kwam er al een eerste kans voor KV Oostende, Ambrose besloot op de doelman. Op het half uur een dubbele kans voor de bezoekers. Eerst probeerde Keita het met een volley, zijn poging ging naast. Daarna volgde een afstandschot van Rommens, Hubert ging goed plat. Op het einde van de eerste helft duwde KV Oostende even door. Ambrose zijn schot ging mooi richting de winkelhaak, maar de Molenbeekse keeper bracht goed redding. Nog geen minuut later gaf diezelfde Ambrose een bal voor doel, de verdediging van RWDM werkte de bal knullig in eigen doel, 1-0, meteen de ruststand.

In de tweede helft wisselde Blessin een groot deel van zijn ploeg. D’Haese werd al snel diepgestuurd, maar kon oog in oog met de doelman niet afwerken. Na tien minuten in de tweede helft en mistasten in de Oostendse defensie kon een spits van RWDM alleen op Hubert af, maar die laatste pakte uit met een schitterende redding met de punt van zijn voet. De bal ging net naast. Twee minuten later aan de andere kant legde D’Haese goed af voor Atanga, maar hij had niet genoeg snelheid en kwam net tekort om de bal in doel te werken. In minuut 65 kreeg KV Oostende een vrije trap vanop de rechterkant. Albanese schilderde de bal heerlijk op het hoofd van McGeehan, die kopte de bal in de verste hoek binnen, 2-0. Verder in de tweede helft nog één kans voor RWDM, maar Hubert keek de bal naast doel.
De Kustboys lieten bij momenten goed voetbal zien en lijken klaar voor de thuiswedstrijd tegen Antwerp, volgende week vrijdag.

Doelpunten: 40′ 1-0 (Owngoal), 65′ 2-0 (McGeehan)

Startelf KV Oostende: Hubert, Ndicka, Jäkel, Tanghe, Duncan, Amade, Bätzner, McGeehan, Gueye, Ambrose, Sakamoto

Tweede helft KV Oostende: Hubert, Wylin, Medley, Capon, Sakamoto (75’ Ndicka), D’Haese, Amade (66’ Coninckx), McGeehan (72’ Bätzner), Albanese, Kvasina, Atanga

D’Arpino en Koziello bleven geblesseerd langs de kant.